Plog: Tijd voor taart!

Blog, Blogjaardag, Herfst, Plog, Rijles, School, Taart
Woensdag was natuurlijk een speciale dag. Mijn blog bestond officieel drie jaar, dus dat vierde ik met taart. Dinsdag maakte ik die taart al klaar wat me extra nieuwsgierig maakte naar de smaak. Het linkje naar de website waar ik het recept vandaan heb, zal ik overigens ook even in deze blogpost zetten.

Verder was woensdag een vrij normale dag. Ik moest van ’s ochtends kwart over acht tot ’s middags tien voor één naar school. Niet heel lang, een fijn dagje, dus.


 

bewerkt6

 

De ochtend begon ik op de fiets naar school. Het was nog donker toen ik vertrok en het regende een beetje. Het was vooral heel rare regen door de heel kleine druppeltjes die nog meer op mist leken dan op regen. In ieder geval ben ik er nat van geworden. Niet het leukste moment van de dag.

 

bewerkt8

 

Ik had voor het eerst mijn nieuwe sokken aan en maakte de foto van hierboven tijdens de les. Een vriend van me had zijn spooky sokken aan. Die konden natuurlijk niet op de foto ontbreken. Ze zijn zo leuk!

 

20161116_134807

 

De regen had ondertussen plaats gemaakt voor een fijn zonnetje waarin ik naar huis heb gefietst. De bomen zien er allemaal weer zo mooi uit nu het herfst is. Ik ben dol op de bruin/gouden kleuren die de blaadjes nu hebben.

 

20161116_142155

 

Eenmaal thuis had ik wel zin in wat lekkers. Een bakje met wat blauwe bessen, hierboven net uit de vriezer gehaald, en stukjes speculaas leek me een goede combinatie.

Na ongeveer een uurtje thuis te zijn geweest, was het al weer tijd om te gaan. Vroeg vrij zijn betekent genoeg tijd hebben voor rijles. Dat stond dan ook in de planning. Ik reed de vaste richting op, had gelukkig weer wat scherpere acties dan de afgelopen weken en kwam na anderhalf uur terug thuis aan.

 

20161116_192723

 

Toen was het toch echt tijd voor huiswerk. Wel met het idee dat ik erna dan eindelijk de taart zou gaan aansnijden die ik een dag eerder had gemaakt. De taart had ik overigens al toen ik in het begin van de middag thuis kwam uit de vriezer gehaald zodat ik er zeker van was dat hij in de avond ontdooit zou zijn.

 

20161116_201338
20161116_201737

 

Mijn huiswerk was klaar en de taart ontdooit. Tijd dus om de taart aan te snijden (niet de meest prachtige taart om te fotograferen). Ik moet zeggen dat ik hem wel erg lekker vind, maar dat er in de bovenste laag net wat te veel cacao zit. Hierdoor proef je de rest van de taart niet meer goed wat zonde is omdat de bodem en de karamellaag echt heel lekker zijn. De volgende keer dat ik deze taart maak, want dat ga ik zeker wel doen, maak ik de bovenste laag denk ik iets dunner en doe ik er in verhouding wat minder cacao in. Dan zou de taart echt perfect zijn.

Dit is overigens het recept: x. Het enige wat ik anders heb gedaan dan is het recept, is het vervangen van de kokosolie door +/- 130 gram margerine, omdat ik vergeten was kokosolie te halen.

 

20161116_221838

 

Het laatste dat ik deze blogjaardag deed, was het afmaken en online zetten van mijn blogpost over het driejarig bestaan van MyStyleMichelle. Met het maken van de blogpost had ik trouwens veel plezier. Het is leuk om te zien wat je allemaal in een jaar gedaan hebt en hoe manieren van foto’s maken en de schrijfstijl van teksten zijn veranderd in een jaar.

 

Xxx